tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Bayram Tatlıları
Çikolatalı Baklava
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Bayram Tatlıları
Bayram tatlıları tarifleri,baklava,şöbyet,kadayıf,lokma...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Çikolatalı Baklava
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
982
LinkBack
Seçenekler
02.12.08, 22:50
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Çikolatalı Baklava
Çikolatalı Baklava
Malzemeler
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Açmak için: 1 su bardağı nişasta
1 su bardağı kakao
250 gr margarin
250 gr tereyağı
İçine; 300 gr iyi kıyılmış ceviz
1 su bardağı damla çikolata
Şerbeti için;
4 su bardağı su
4 su bardağı tozşeker
Yarım limonun suyu
Yapılışı
Hamuru hazırlamak için, yumurta, yoğurt, sıvıyağ, sirke, ve kakaoyu bir kaba alıp karıştıralım. Üzerine azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayalım.Hamuru folyoya sarıp yarım saat dinlendirelim. Daha sonra hamuru 15 bezeye ayıralım. 1 su bardağı nişasta ve bir su bardağı kakaoyu eleyelim. Bu karışımdan serperek her bezeyi tepsimizden daha büyük açalım. Tepsiyi yağlayalım. Margarin ve tereyağını eritelim. Ceviz ve damla çikolatayı karıştıralım. Açtığımız yufkalardan 3 tanesini kenara ayıralım. Kalan yufkaları dörde bölelim. İki kat tepsiye serelim. Üzerine yağ gezdirelim. Dört kattan sonra çikolatalı cevizli harç serpelim. Kestiğimiz yufkalar bitene kadar, her iki katta bir yağ gezdirip, dört katta bir de cevizli karışımdan serpelim. En üste bütün bıraktığımız. üç adet yufkayı yerleştirelim. Kalan yağı üzerine gezdirelim. Daha sonra baklavayı arzuya göre dilimleyelim. Orta ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Bu arada Şerbeti hazırlamak için, su ve tozşekeri bir tencereye alıp ocağa oturtalım. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ilave edelim. 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alalım ve soğutalım. Fırından aldığımız sıcak baklavanın üzerine şerbeti dökelim. Baklava şerbeti çekince servisimizi yapalım.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Konu AnGeL tarafından (26.11.09 Saat
05:07
) değiştirilmiştir..
Tags
baklava
,
cikolatali
,
çikolatalı baklava
,
çikolatalı baklava hazırlanışı
,
çikolatalı baklava nasıl yapılır
,
çikolatalı baklava tarifi
,
çikolatalı baklava yapılışı
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Karadutlu Çikolatalı Kek Tarifi - Karadutlu Çikolatalı Kekin Yapılışı
ASYA
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
18.04.13
20:45
Rüyada Baklava Görmek - Rüyada Baklava Görmek Açıklaması ve Yorumu - Baklava Rüya Tab
Tarot
A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
20.03.13
00:57
Pudingli Baklava - Pudingli Baklava Tarifi
ASYA
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
06.08.12
02:39
Çikolatalı Dondurma - Çikolatalı Dondurma Tarifi
Berfin
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
19.06.12
17:17
Çikolatalı Keşkül Tarifi - Çikolatalı Keşkül Nasıl Yapılır - Çikolatalı Keşkül
ASYA
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
03.12.11
01:59
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
04:37
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread