Kuru Baklava Kuru Baklava Malzemeler 1 kg baklavalık un 3 adet yumurta yarım çorba kaşığı tuz 2 su bardağı su Yarım çorba kaşığı tuz 2 su bardağı su Yarım kg nişasta 400 gr eritilmiş tereyağı 2,5 su bardağı antep fıstığı Şerbeti için; 1 kg toz şeker 3,5 su bardağı su Yapılışı Unu geniş bir kaba eleyelim. Ortasını havuz gibi açıp, yumurtaları havuzun içine kıralım. Tuz ve suyu ekleyelim. Sert hamur elde edene kadar yoğuralım. Üzerine nemli bez örtüp 20 dk dinlendirelim. 12 eşit parçaya bölerek üzerlerine nişasta serpelim. Her hamur parçasını elimizle yassı hale getirelim. Oklava ile olabildiğince ince açalım. Açma sırasında hamurların oklavaya yapışmaması için nişasta serpelim. Tepsiyi yağlayalım. Yufkaları tepsiye tek tek dizerken aralarına eritilmiş tereyağı sürelim. Yufkaların yarısını bu şekilde dizdikten sonra dövülmüş antep fıstığını üzerlerine serpelim. Diğer yufkalarında aralarına eritilmiş tereyağı sürdükten sonra antep fıstığının üzerine dizelim. Bir bıçağın uç kısmıyla tepsinin kenarında kalan hamuru içeriye doğru sıkıştıralım. Yine bıçakla kareler keselim. Kalan erimiş tereyağını tepsiye dökelim. Fazla tereyağı tepsiyi eğerek boşaltalım. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Şerbet için toz şeker ve suyu, şurup kıvamına gelene kadar kaynatalım. soğuk şerbeti fırından aldığımız sıcak baklavanın üzerine dökelim. baklava şerbeti çektikten sonra servisimizi yapalım. --------------Tualimforum İmzam--------------
Konu AnGeL tarafından (26.11.09 Saat 05:07 ) değiştirilmiştir..
|