tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Bayram Tatlıları
Dilber Dudağı
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Bayram Tatlıları
Bayram tatlıları tarifleri,baklava,şöbyet,kadayıf,lokma...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Dilber Dudağı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
3376
LinkBack
Seçenekler
02.12.08, 22:35
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Dilber Dudağı
Dilber Dudağı
Malzemeler
2,5 su bardağı un
5 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
3 adet yumurta
Sıvıyağ
Dondurma ya da kaymak
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yarım paket vanilya
Yapılışı
Şerbeti hazırlamak için, su ile şekeri kaynatalım. 10 dk sonra limon suyu ve vanilyayı ekleyip, tencereyi ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. 1 su bardağı su, margarin, tuz ve şekeri beraber bir tencerede kaynatın. Unu ilave edip, pürüzsüz oluncaya dek karıştıralım. Hazırladığımız hamuru kısık ateşte 10 dk pişirip, soğumaya bırakın. Hamur ılınınca kadar yumurtaları tek tek kırıp hamura yedirelim. Elimizi sıvıyağ ile yağlayarak, hamurdan misket büyüklüğünde bezeler koparalım. Avucumuzda yuvarlak olarak açalım. Açtığımız hamurları da ikiye katlayarak dudak şekli verelim. Kızartma tavasına 3 su bardağı yağı koyarak, kısık ateşte ısıtalım. Çok kızmasına fırsat vermeden, dilber dudaklarının yarısını yağa atalım. Kısık ateşte, ara sıra çevirerek, yaklaşık 15 dk kızartalım. Kızaran hamurları soğuk şerbetin içine koyalım. Tavanın altını kapatalım. 5 dk sonra, ılık yağlı tavaya, kalan hamurları koyup, 3 dk alt üst edelim. Tavanın altını tekrar yakıp, kalan hamurları çevirerek kızartalım. Kızaran hamurları soğuk şerbete atarak 10 dk bekletelim. Şerbeti çeken tatlıları, isteğe göre taze kaymak veya dondurma ile servise sunalım.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Konu AnGeL tarafından (26.11.09 Saat
05:08
) değiştirilmiştir..
Tags
dilber
,
dilber dudağı
,
dilber dudağı hazırlanışı
,
dilber dudağı malzemeleri
,
dilber dudağı nasıl yapılır
,
dilber dudağı tarifi
,
dilber dudağı yapılışı
,
dudagi
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Dilber Ay Şarkı Sözleri - Dilber Ay Türkü Sözleri - Dilber Ay Şarkıları ve Türküleri
Serap
Türk Halk Müziği Şarkı Sözleri
0
06.03.13
22:57
Dilber Ay Biyografisi - Dilber Ay Kimdir - Dilber Ay Hayatı - Dilber Ay Yaşamı
Kartal
Türk Halk Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri )
0
06.03.13
22:45
Çikolatalı Dilber Dudağı Tarifi - Çikolatalı Dilber Dudağı
ASYA
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
03.12.11
02:05
Hazır Yufka İle Dilber Dudağı Baklavası
AnGeL
Bayram Tatlıları
0
26.11.09
04:32
Dilber Dudağı
Berfin
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
0
07.08.08
13:40
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
13:41
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread