Fıstıklı Kolay Baklava Fıstıklı Kolay Baklava Malzemeler 8 adet yufka 250 gr tuzsuz antep fıstığı 2 çorba kaşığı toz şeker 150 gr tuzsuz tereyağı 2 çorba kaşığı buğday nişastası Şerbeti için; 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Yapılışı Tatlının şerbetini hazırlamak için, su ve şekeri karıştırıp ocağa koyalım. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 3 dk daha kaynatıp altını kapatalım. Tatlı için kullanacağımız tepsiyi masaya koyup tüm yufkaları üzerine yayalım. Bir bıçakla tepsinin hizasından yufkaları keselim ve yanlarındaki parçaları ayıralım. Tepsinin üzerinde kalan parçaları da ayrı bir yere alalım.Tereyağını eritelim. Fıstıkları robottan geçirip, tozşekeri ekleyelim. Tepsiyi yağlayıp kenarda kalan parça yufkalar en altta olacak şekilde yayalım. Her katın arasına nişasta ile fıstık serpelim. ve tereyağı gezdirelim. Tüm yufkalar bittikten sonra baklavayı dört parmaklık dilimler halinde kesip üzerine kalan sıcak tereyağını gezdirelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40 dk pişirelim. Sıcakken üzerine soğumuş şerbeti dökelim ve tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapalım. --------------Tualimforum İmzam--------------
Konu AnGeL tarafından (26.11.09 Saat 05:09 ) değiştirilmiştir..
|