Gül Kadayıf
Malzemeler
250 gr tel kadayıf
2 adet yufka
200 gr eritilmiş margarin
Badem
2 çay kaşığı tarçın
2 çay bardağı dövülmüş badem
Şerbeti için;
4 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
çeyrek limonun suyu
Yapılışı
Şerbeti hazırlamak için, toz şeker ve uyu kaynatalım. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip, 2 taşım daha kaynatalım ve soğuması için bir kenara alalım. Yufkalardan birini düz bir zemin üzerine serelim. Eritilmiş margarinin yarısını bir fırça ile yufkanın üzerine sürelim. Tel kadayıfı elimizle didikleyerek açalım ve yarısını yufkanın üzerine eşit miktarda yayalım. 1 çay kaşığı tarçını kadayıfın üzerine serpelim. Daha sonra 1 çay bardağı dövülmüş bademi kadayıfın üzerine serpiştirelim. Yufkayı sıkıca sararak rulo haline getirelim. Diğer yufkayıda aynı şekilde hazırlayalım. Hazırladığımız kadayıflı ruloları 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar elde edelim. Yuvarlak parçaları hafif yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizelim. Ortalarına birer badem yerleştirelim. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında, üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirelim. Şerbeti emen tatlımızı servise sunalım.