Ev Baklavası
Malzemeler
(10-12 kişilik)
1 kg baklavalık un
4 adet yumurta
1 su bardağı su
1 tutam tuz
400 gr tereyağı
3 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbeti için ;
1,5 kg toz şeker
5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Hazırlanışı;
Soğuması için ilk olarak şerbeti hazırlamakla başlayalım. Şekeri ve suyu kaynatalım limonumuzu ekledikten sonra 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakalım.
Un, yumurta, su ve tuzu derin bir kapta yoguralım. Hazırladığımız hamuru 12 eşit parçaya ayıralım. Her bir bezeyi oklava ile çok ince olana kadar açalım. Baklava tepsimizi yaglayalım. Hazırladıgımız yufkalardan 6 adedini her birinin arasına eritilmiş tereyağından serperek tepsimize koyalım. Üzerine ceviz içini serpelim kalan 6 yufkayıda aralarına terayağı sürerek üst üste koyalım. Kalan terayağınıda en üste dökelim. Baklavamızı isteğimize göre dilimleyelim. 180 derecede ısıtılmış üzeri kızarana kadar pişirelim.
Sıcak tatlının üzerine soğuk serbetimizi yavaş yavaş dökelim Baklava şerbeti iyice çektikten vede soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.