Sütlü Kadayıf Dolması - Sütlü Kadayıf Dolması Tarifi
Sütlü Kadayıf Dolması
Malzemeler:
- 1 adet yufka
- 1/2 kg. kadayıf,
- 200 gr. margarin,
- 1 su bardağı ceviz.
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı toz şeker,
- 3 su bardağı süt.
Yapılışı:
Yufkayı düz bir zemine yayın. Margarini eritin. Yufkayı yağlayın. Kadayıfı didikleyip, yufkanın üzerine yayın. Margarini üzerine gezdirin. Çekilmiş cevizi serpin. Rulo yapıp, 1-2 saat dolapta bekletin. Ruloları 2,5 cm. kalınlığında kesip, yağlanmış tepsiye dizin. Orta ısılı fırında 20 dakika kızartın. Süt ve şekerle şerbet hazırlayın. Tatlı ılık, şerbet soğuk olunca, üzerine dökün. Cevizle süsleyip servis yapın.