Kremalı Patates Kremalı Patates
MALZEMELER •3 adet orta boy patates •100 ml krema (1/2 kutu) •1/2 su bardağı süt •1 Türk kahvesi fincanı kaşar peynir rendesi •1 yemek kaşığı zeytinyağı •1 tatlı kaşığı biberiye •karabiber •kırmızı biber •tuz HAZIRLANIŞI Patatesleri soyup cips kalınlığında doğrayın. Süt, krema, biberiye, karabiber, tuz, rendelenmiş kaşar peynirin yarısını ve doğranmış patatesleri bir kapta iyice karıştırın. Fırın kabını zeytinyağ ile yağlayıp karışımı boşaltın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında ağzı ilk yarım saat ağzı kapalı olarak daha sonra açık olarak yarım saat daha pişirin. 1 saatin sonunda kaşar peynirleri ve kırmızı biberi üzerine serpip kızarana kadar pişirin |