Çörek Otlu Lokma
Çörek Otlu Lokma tarifi - Çörek Otlu Lokma nasıl yapılır Canınız atıştırmak istediğinde kolayca hazırlayabileceğiniz lokmalar
Malzemeler,
100 Gr margarin
1 Su bardağı yoğurt
2 Adet yumurta (birinin beyazı üzerin için)
1 paket kabartma tozu
½ çay bardağı çörek otu
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin;
3 bardak şeker
3 bardak su
Yapılışı:
Tüm malzemeyi derin bir kasenin içine alıp yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
Topları önce yumurta akına daha sonra çörek otuna bulayarak yap kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
175 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Soğuk şerbeti dökün.
Hafif soğuduktan sonra servis yapın.