Kumpir (kolay)
Malzemeler: 1 kg patates, 1 yemek kaşığı tereyağ,yarım kutu krema, 1 adet kırmızı biber, 1 adet sosis, 1 kase mısır, 1 kase konservebezelye, yarım kangal sucuk, 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri, Tuz, karabiber,Mayonez, ketçap.Yapılışı:
Malzemeler: 1 kg patates, 1 yemek kaşığı tereyağ,
yarım kutu krema, 1 adet kırmızı biber, 1 adet sosis, 1 kase mısır, 1 kase konserve
bezelye, yarım kangal sucuk, 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri, Tuz, karabiber,
Mayonez, ketçap.Yapılışı:
Gençliğinyeni gözdesi olan bu yemek hem çok lezzetli hemde yapması kolay. Patatesleri haşlayıp,soyup rendeleyiniz. Tereyağı sıcak olduğu zaman , ince doğranmış kırmızı biber ileiyice karıştırın. Yağlanmış olan fırın kabına yayın. Üzerine kremayıdöküp kaplayınız. Sucuk ve sosisi ince doğrayınız. Mısır, bezelye, sucuk ve sosisibirlikte karıştırıp kremanın üzerine ekleyiniz. Kaşar peynirini serpip200 derece ısıtılmış fırında pişiirin.
Gençliğin
yeni gözdesi olan bu yemek hem çok lezzetli hemde yapması kolay. Patatesleri haşlayıp,
soyup rendeleyiniz. Tereyağı sıcak olduğu zaman , ince doğranmış kırmızı biber ile
iyice karıştırın. Yağlanmış olan fırın kabına yayın. Üzerine kremayı
döküp kaplayınız. Sucuk ve sosisi ince doğrayınız. Mısır, bezelye, sucuk ve sosisi
birlikte karıştırıp kremanın üzerine ekleyiniz. Kaşar peynirini serpip
200 derece ısıtılmış fırında pişiirin.