tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Zeytinyağlı-Etli Yemekler Lezzetli yemek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Barbunya Plaki(zeytinyağlı)
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1447

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 05.02.08, 03:14   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Administrator
 
tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22464
Rep Gücü:20
RD:tualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.103 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb Barbunya Plaki(zeytinyağlı)

Barbunya Plaki(zeytinyağlı)






Malzemeler:



¼ bardak Zeytinyağı
1 kg Kabuklu taze barbunya fasulyesi
2 Orta boy soğan
3 orta boy Havuç
1/2 Ç.K. Biber salçası
1 Ç.K. Domates Salçası
2 Orta boy Domates
3 Çarliston biber
3 kesme şeker
10 diş sarmısak
1 demet Maydanoz
Tuz, Karabiber, Kırmızı pul biber




Yapılışı:

Taze barbunya ile pişirmeyi daima tercih ediniz.
Barbunyaları kabuklarından ayıkladıktan sonra yıkayınız bir taşım kaynatarak siyah suyunu çıkarıp süzünüz. Diğer yanda zeytinyağında ince çintilmiş soğanı, ikiye bölünmüş sarmısakları yarım halka doğranmış havucu kavurunuz. Kavurmanın bitimine yakın salçaları da ilave ederek bir miktarda bunlarla beraber kavurunuz.Süzülmüş barbunyaları bu kavurmaya katınız ve üzerlerini örtecak kadar su koyarak önce harlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakınız.Domateslerin kabuklarını soyunuz ve pek küçük olmayacak şekilde doğrayınız. Biberleride küçük doğradıktan sonra buna ince doğranmış yarım demet maydanozu da katarak kaynamakta olan barbunyanın üzerine koyunuz. Bu arada şekerini de ilave ediniz. Tuz, az karabiber, pul kırmızı biberide serpiniz.Pişme müddeti barbunyanın cinsine bağlı olduğundan fasulyeler yumşak bir hale gelene kadar pişirnek lazımdır. Gerekiyorsa sıcak su ilave edilebilir.Pişmiş ve soğumaya bırakılmış barbunya pilakinin üzerinde bir miktar kırmızı yağlı suyu bulunması lazımdır. Tamamen suyunu çekmiş barbunya pilakisi makbul değildir.Soğuduktan sonra servis tabağına aldığınız pilakinin üzerini kalan yarın demet kıyılmış maydanozla süsleyiniz.Afiyet olsun…
--------------Tualimforum İmzam--------------
TUALİM



Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen.
Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ.
Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz.
Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır.
Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir.

Konu ASYA tarafından (26.01.10 Saat 20:00 ) değiştirilmiştir..
tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
barbunya, plakizeytinyagli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Barbunya Görmek - Rüyada Barbunya Görmek Açıklaması ve Yorumu - Barbunya Rüya Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 19.03.13 20:52
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ASYA Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 01.09.12 00:47
Zeytinyağlı Taze Fasulye - Diyet Yemeği Zeytinyağlı Taze Fasulye AnGeL Diyet Yemekleri 0 23.07.11 21:01
Barbunya Pilaki FORUMCU Mezeler 0 01.11.08 14:19
Zeytinyağlı Barbunya Güllü Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 21.02.08 15:04


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:32 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2