tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Bıldırcın(Domatesli salçalı)
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Lezzetli yemek tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Bıldırcın(Domatesli salçalı)
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
681
LinkBack
Seçenekler
01.07.09, 20:17
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Bıldırcın(Domatesli salçalı)
Bıldırcın(Domatesli salçalı)
Ortalama kalorisi:5.315, bir kişiye:1.771)
12 adet bıldırcın
500 gr domates (3 büyük)
60 gr margarin (3 çorba kaş.)
ALTININ EKMEKLERİ: SALÇASI:
12 dilim ekmek
40 gr margarin (2 çorba kaş.)
100 gr çiçek yağı (5 çorba kaş.)
1- Tüyleri çıkarılmış, 12 adet bıldırcının üstlerine ıslatılmış bir bez ile hafifçe ovmak suretiyle bu hayvanın üstlerine yapışmış olan bütün tüyleri temizlemeli, sonra bunların gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla delercesine keserek ve buradan içlerine parmak sokmak suretiyle bıldırcınların biçimlerini bozmadan içlerini temizlemeli ve bir tarafa bırakmalıdır.
2- Sonra,bir tencereye 2 silme çorba kaşığı tereyağı yada, margarin, kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış ve gayet küçük parçalara kesilmiş 3 büyük domates ile 1 tatlı kaşığı da tuz koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve küçük ateşe pişmeye bırakmalıdır.
3- Domatesler pişmekte iken diğer taraftan da bir tavaya 3 silme çorba kaşığı margarin koyarak, yağı kızdırmalı, sonra kızdırılmış bu yağa içlerini temizlemiş olduğumuz bıldırcınları atarak her tarafı nar gibi oluncaya kadar devamlı çevirerek kuvvetli ateşte 5 dakika kızartılmalı sonra kızartmış olduğumuz bu bıldırcınları tavadaki yağı ile birlikte pişmekte olan domateslere katarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve bıldırcınları 30 dakika daha domateslerle pişirmeli.
4- Bıldırcınlar pişince; tencereden çıkararak, bunları kabukları Salça koyulaşınca; ateşten alarak, bu içi, kenar kabukları çıkarılmış ve 4 cm en, 6 cm boy ve yarım cm inceliğinde kesilmiş ve her iki tarafı da 5 çorba kaşığı çiçek yağında kızarmış 12 dilim ekmeğe oturtmalı kuşların üstüne kalan salçayı dökmeli ve servis yapmalıdır.
Tags
bildircindomatesli
,
salcali
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Rüyada Bıldırcın Görmek - Rüyada Bıldırcın Görmek Açıklaması ve Yorumu - Bıldırcın
Tarot
A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri
1
29.11.16
22:26
Rüyada Bıldırcın Kuşu Görmek - Rüyada Bıldırcın Kuşu Görmek Açıklaması ve Yorumu
Tarot
A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
18.03.13
01:25
Domatesli Piliçli Omlet Tarifi - Domatesli Piliçli Omlet Nasıl Yapılır
ASYA
Diyet Yemekleri
0
03.12.11
02:19
Salçalı Et - Diyet Yemeği Salçalı Et
AnGeL
Diyet Yemekleri
0
21.07.11
00:18
Salçalı Sürme
ASYA
Mezeler
0
22.05.09
03:14
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
00:03
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread