- -
Bayram Yahnisi
(
http://www.tualimforum.com/zeytinyagli-etli-yemekler/18857-bayram-yahnisi.html)
Bayram Yahnisi Bayram Yahnisi Gerekli Malzemeler: 1 kilo iri kuşbaşı koyun eti
20 adet arpacık soğanı veya 2 baş iri soğan
3 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 demet dereotu Yapılışı: Kalın dipli bir tencereye üç çorba kaşığı margarinle beraber iri kuşbaşı
etleri koyun
Et suyunu salıverip tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak
suretiyle ortadan daha az hararette pişmeye bırakın
Et suyunu çekince ayıklanmış 20 adet arpacık soğanı veya çentilmiş iki
baş soğanı ete katarak soğanlar pembeleşinceye kadar çevirin
Pul biberi ve bir bardak sıcak suyu ilave ederek, etler yumuşacık
oluncaya kadar, arada yarım bardak su ve ateşten indirmenize 10 dakika
kala da tuzunu ilave edip, ateşten çekin
Servis yaparken üzerine ince kıyılmış dereotu serpebilirsiniz
Etin yanında kızarmış patates veya haşlanmış patates verebilirsiniz |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:08 . | |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2