![]() |
Kuzu Şinitzel 4 Kişilik 855 Kalori Hazırlama süresi: 10 dakika Pişme süresi: 10 dakika Malzemeler 4 adet kuzu şnitzel Un 2 yumurta sarısı. (Hafif çırpılmış) 1 bardak süt 140 gr bayat ekmek kırıntısı 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 60 gr tereyağı 2 diş ince dilimlenmiş sarmısak 2 çay kaşığı ekstradan un 1/3 bardak et suyu 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz 2 yemek kaşığı kapari. (İyice yıkanmış) 1 yemek kaşığı sirke Hazırlanışı Etleri unlayıp, çırpılmış yumurtaya sonra da süte batırın. İki taraflarını da kaplayacak şekilde ekmek kırıntılarına bastırın. 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile 20 gr tereyağını tavada ısıtın. Etlerin her bir tarafını yaklaşık 2 dakika ya da etlerin rengi değişene kadar kızartın. Temiz bir tavada kalan ayçiçek yağı ile 20 gr daha tereyağını sarmısakla birlikte ısıtın. Sirke ve ekstra unu katıp yoğunlaşana kadar karıştırın. Tavuk suyunu ve kaparileri de ilave ederek ağır ateşte 5 dakika daha pişirin. Kalan tereyağı ve maydanozu ilave edin. Hazırladığınız sosu etlerin üzerine dökerek servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:38 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2