|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Yöresel Yemekler Yörelerimizden lezzetli yemek tarifleri... |
| LinkBack | Seçenekler |
21.02.08, 15:02 | #2 (permalink) |
Gamma Üye Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710 Rep Puanı:3968 Rep Gücü:0 RD: Ettiği Teşekkür: 54 146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi : | Şam Kebabı (Malatya) Malzemeler : * 1/2 kg. kabak * 2 yumurta * 1 çay kaşığı kabartma tozu * 1 çay kaşığı tuz * 1 çay kaşığı karabiber * 5-6 yemek kaşığı un * 1 su bardağı kızartma yağı Hazırlanışı Kabak yıkanır hazırlanır, geniş bir kaba rendelenir. İçerisine yumurta, un, tuz karabiber ve kabartma tozu ilâve edilerek iyice . karıştırılır.Diğer tarafta bir tavaya yağ koyularak ısıtılır. Isınan yağın içerisine hamurdan birer kaşık konularak kızartılır. Kağıt yayılmış bir tepsiye çıkarılır. Hepsi tamamlandıktan sonra servis tabağına alınır, maydanozla süslenir. İsteğe bağlı olarak sıcak-soğuk servis yapılır. |
06.03.08, 15:21 | #3 (permalink) |
Administrator Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793 Rep Puanı:22464 Rep Gücü:20 RD: Ettiği Teşekkür: 125 207 Mesajına 2.103 Kere Teşekkür Edlidi : | Fasulye Kavurması (Malatya) Fasulye Kavurması (Malatya) Malzemeler : * 1 kg. yeşil fasulye * 2 baş soğan * 3-4 tane yeşil biber * 3-4 tane domates * 1 kaşık domates salçası * 3 kaşık tereyağı Tuz-karabiber Hazırlanışı : Fasulyeler ayıklanır, yıkanır, bir parmak kalınlıkta doğranır. Diğer tarafta kuru soğan küp şeklinde doğranır, bir tencerede yağla birlikte pembeleştirilir, içerisine incecik doğranmış yeşil biber konur. Birkaç kez de bununla karıştırılır, salçası ilâve edilir. Kabukları soyularak küp şeklinde doğranmış domateste konarak bir müddet (domatesler ezilinceye kadar) pişirilir, fasulyeler konularak börktürülür. 1 su bardağı sıcak su konur tuz atılır, kapağı kapatılarak kısık ateşte suyu tamamen çektirilerek pişirilir. Gerekirse bir miktar daha sıcak su ilâve edilebilir. Servis tabağına alınır, sıcak olarak servis yapılır. --------------Tualimforum İmzam-------------- TUALİM Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen. Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ. Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz. Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır. Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir. |
30.11.08, 09:28 | #4 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | Malatya Yemekleri-Yöresel Yemekler MALATYA KEBABI 350 gr ince bulgur 350 gr kıyma tuz,karabiber kızartmak için: 2 yumurta sıvıyağ HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına kıymayı, ince bulguru, tuzu, karabiberi alın ve yaklaşık yarım saat yoğurun.Yoğururken azar azar su ilave ederek yumuşatabilirsiniz.Yoğurduktan sonra yine elinizi suya batırarak yuvarlak yassı köfteler hazırlayın.Köfteleri kaynamış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın ve süzün.Köftelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra köfteleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın. Bir peçetenin üzerinde yağını aldıktan sonra yeşilliklerle servis yapın. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
30.11.08, 09:29 | #5 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | BİLİK-Malatya BİLİK Ölçüler: l su bardağı süt veya yoğurt 1/2 su bardağı kuyruk yağı 1/2 su bardağı sıvı yağ 1 kibrit kutusu yaş pakmaya Tuz Susam Çörek otu 2 yumurta Aldığı kadar un Yapılış: Süt, eritilmiş kuyruk yağı, sıvı yağ pakmaya-tuz bir tencerede iyice karıştırılır. Aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığından biraz sert hamur hazırlanır, iyice yoğrulur. Üzeri kapatılarak 30' mayalandırılmaya bırakılır. Hamur mayalandıktan sonra 3-4 parçaya ayrılır. İki santim kalınlıkta açılır, bıçakla kesilerek yağlanmış tepsiye dizilir veya daha küçük parçalara ayrılıp elle daire şekli verilerek tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu, susam dökülerek pembe renkte pişirilir. Sıcak, soğuk servis yapılabilir. Yöremizde ekmek yerine tüketilir. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
30.11.08, 09:36 | #6 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | ÇÖKELEK SALATASI-Malatya ÇÖKELEK SALATASI Ölçüler: 500 gr. çökelek 150 gr. yeşil soğan l demet maydanoz l demet dereotu (8-10 dal) Tuz-kırmızı biber Biraz zeytinyağı Yapılış: Maydanoz, dereotu, yeşil soğan ayıklanıp bol suyla yıkanır, incecik kıyılır. Çökeleğe karıştırılır, tuz, kırmızı biber, zeytin yağı katılarak iyece karıştırılır, servis tabağına alınır. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
30.11.08, 09:37 | #7 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | SAMUT SALATASI (Dereotu salatası)-Malatya SAMUT SALATASI (Dereotu salatası) Ölçüler: 1/2 kg. dereotu 1/2 çay bardağı zeytin yağı l limon Tuz kırmızı biber 5-6 dal maydanoz Yapılış: Dereotu ayıklanır, bol su ile yıkanır. Maydanozla birlikte incecik kıyılır, limon suyu, tuz, kırmızı biber, zeytin yağı katılarak karıştırılır. Arzu edilirse 2 yumurta haşlanarak doğranıp içine koyularak karıştırılır, servis tabağına alınır. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
30.11.08, 09:44 | #8 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | PAZI CACIĞI-Malatya PAZI CACIĞI Ölçüler: l kg. pazı (pancar yaprağı) 1,5 kg. yoğurt 4-5 diş sarımsak Tuz Yapılış: Pazı ayıklanır, bol suyla yıkanır, bir tencereye konup kapağı kapatılır, kendi suyuyla 3-5' haşlanır. Soğuyunca sarımsaklı yoğurda karıştırılarak servis yapılır. Afiyet olsun --------------Tualimforum İmzam-------------- |
30.11.08, 09:44 | #9 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | PEPEKUŞU SALATASI-Malatya PEPEKUŞU SALATASI Ölçüler: 1/2 kg. pepekuşu l kaşık erik ekşisi Tuz Biraz zeytin yağı Yapılış: Pepekuşu ayıklanır, yıkanır. İncecik doğranır, erik ekşisi, tuz, zeytin yağı koyularak karıştırılır. Servis tabağına alınarak servis yapılır. Not: Pepekuşu mayhoş tatta bir ottur. Özellikle ilkbahar mevsiminde bahçede toplanan otla bu salata yapılır. Diğer zararlı otlarla karıştırılabileceği için, bu ot gerçek tanıyan tarafından toplanır. Tere otuna benzer. Afiyet olsun --------------Tualimforum İmzam-------------- |
30.11.08, 09:45 | #10 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | PIRPIRIM SALATASI-Malatya PIRPIRIM SALATASI Ölçüler: 1/2 kg. pirpirim (semizotu) l /2 çay bardağı zeytin yağı 1/2 limon 2-3 diş sarımsak Tuz Yapılış: Pirpirim dal dal ayrılarak ayıklanır. Bol su ile bir kaç kez yıkanır. Biraz suda bekletilerek iyice temizlenmesi sağlanır. Süzgece alınarak süzülür. İncecik kıyılır, zeytin yağı, limon suyu, tuz ve ezilmiş sarımsak katılarak karıştırılır. Arzu edilirse yaprak kırmızı biberde serpilerek servis tabağına alınır, servis yapılır. Afiyet olsun --------------Tualimforum İmzam-------------- |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Bilecik Yemekleri-Yöresel Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 3 | 10.09.16 00:51 |
Adana Yemekleri-Yöresel Yemekler | tualim | Yöresel Yemekler | 9 | 07.12.08 02:33 |
Van Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 2 | 01.12.08 02:18 |
Muş Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 1 | 30.11.08 11:41 |
Mardin Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 0 | 30.11.08 11:40 |