![]() |
Arapsaçı Kavurması-Aydın Yöresi Yemeği Arapsaçı Kavurması Malzemeler: - 1 bağ arapsaçı - 1 adet kuru soğan - 1 sap pırasa* - 1/2 çay bardağı zeytinyağı - 2-3 adet köy yumurtası - Deniz tuzu - Üstüne tercihe göre süzme yoğurt, pul biber, taze çekilmiş karabiber * Pırasa opsiyoneldir Yapılışı: 1. Arapsaçını temizleyip yıkayın, soğan ve pırasayla birlikte ince ince kıyarak malzemenizi hazırlayın. 2. Zeytinyağı tavada ısıtın, soğan ve pırasayı birlikte kavurun. 3. Arapsaçını ekleyin, biraz tuz serperek karıştırın, kapağını kapatın. Ateşi de kısarak kendi buharıyla bir süre yumuşamasını bekleyin. Arasıra tahta kaşıkla karıştırmayı ihmal etmeyin. 10-15 dk gibi bir sürede pişecektir. Eğer arapsaçı çok taze değilse yumuşaması daha uzun sürebilir, bu durumda 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatın, suyu çekene kadar pişmesini bekleyin. 4. Tadına bakarak kontrol ettikten sonra, piştiyse yumurtaları kırın. Karıştırmak ya da benim sevdiğim gibi öylece bırakmak size kalmış... 5. Üzerinde (veya yanında) yoğurtla ve pul biber / karabiber serperek servis yapın. |
Aydın Yemekleri-Yöresel Yemekler PAZI KAVURMASI Malzemeler: (2-3 kişilik) - 1 bağ pazı - 1 adet kuru soğan - 2-3 diş sarımsak - 2-3 adet kuru biber - 1 kahve fincanı zeytinyağı - 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber - Tuz, karabiber, pul biber (arzu edilirse) Yapılışı: 1. Pazıları geniş bir tencerede kaynayan suya atın, bekletmeden hemen çevirerek süzgeçle çıkartın. Soğuk sudan geçirin, suyunu sıkarak doğrayın. 2. Tavada zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğan ve sarımsakları kavurun. Kuru biberleri yıkadıktan sonra ufalayarak ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sonra pazıları da ekleyin. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve acı severseniz pul biber ekleyip 5-10 dk kadar kavurun. Yumurtalı versiyonu: Bir de yumurtalı versiyonu var pazı kavurmasının... Daha besleyici, daha dengeli bir yemektir, lezzetlidir de, ama biz pazıyı sade haliyle sanırım daha çok seviyoruz. Yumurtalı yapmak istersek kuru biber eklemiyoruz, soğan-sarımsaklar kavrulduktan sonra pazıları ekliyor, pişmesine yakın 2-3 yumurta kırıp fazlaca karıştırmadan kapağını kapatıyoruz... |
Kırlı Kızartması-Aydın Kırlı Kızartması |
Pasa Böregi-Aydın Pasa Böregi Malzemesi : 1kg un , 3 yumurta bir fincan zeytinyagi veya çicek yagi , biraz tereyagi yarim kilo taze dana kiymasi , 1/2 kg yogurt çam fisitigi 2 bardak et suyu , maydonoz , karabiber , kirmizi toz biber, tuz. Hazirlanisi : önce biraz yag, karabiber varsa çam fistigi ve maydonoz karistirilarak bir tavada kavrulur. un sadece yumurta ile yogurulur. bir yemek tabagi çapinda yarim santi kalinliginda yufkalar açilir.( sekiz tane kadar). herbiri teker teker tavada kizartilir.( bunlar nemli bir beze sarilip serin bir yerde saklanilarak istenildigi zaman kullanilir.) hamur hazirdir. Genis bir kapta et suyu kaynatilir. daha önce pisirilen yufkalar et suyunda her iki tarafi islanarak tek tek kabartilir. aralarina hazirlanan kavrulmus kiymalar konan 3 yufakanin en üstüne yeniden kiyma ve yogurt konulur.Tereyagi ile tavada kizdirilan kirmizi biberle hazirlanan renkli sos üzerine gezdirilir. sicak olarak servis yapilir. Yörede çok makbul sayilan bir börektir.Aydin sofralarinin yüz akidir. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:58 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2