![]() |
Soslu Tavuk Kızartma Soslu Tavuk Kızartma http://i56.tinypic.com/14w3mg0.jpg Malzemeler - 300 gram tavuk (kuşbaşı doğranmış) - İki yemek kaşığı soya sosu - İki yemek kaşığı süt - Bir yumurta - 3 yemek kaşığı mısır nişastası - 2 çay kaşığı zencefil - Bir tutam tuz - Bir diş sarmısak - Kızartmak için sıvı yağ Yapılışı Sarmısakları havanda dövün. Dövülmüş sarmısak, Soya sosu, zencefil ve tuzu karıştırın. Bu karışımı tavukların üzerine döküp, harmanlayın. Bir yumurtayı ayrı bir kapta sütle iyice çırpın, ardından tavuk parçalarının üzerine dökün. en son mısır nişastasını katıp, 5-6 dakika bekletin. Bu arada (teflon olursa daha iyi olur) tavada yağı kızdırın. Sosta beklettiğiniz tavuk parçalarını tek tek birbirlerine yapıştırmadan yağa atıp, kızartın. Baharatlı tavuk kızartma malzemeleri 300 gr tavuk göğüs eti 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı hardal 1 çay kaşığı biberiye 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi 1 çay kaşığı kekik 4-5 dal taze soğan sapı 2 yumurta 1 su bardağı sıvıyağ Tuz, karabiber Baharatlı tavuk kızartma hazırlanışı 1 diş sarımsağı ezip hardal ve biberiye ile karıştırın. Tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayıp hardallı karışımı ekleyin. Karıştırıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Taze soğan saplarını kıyıp bir kaseye alın. Ekmek içi, kekik ve karabiber ilave ederek karıştırın. Yumurtaları bir kasede tuz ilavesiyle çırpın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Hazırladığınız ekmekli karışımı düz bir tabağa yayın. Etleri önce çırpılmış yumurtaya sonra ekmekli karışıma bulayın. Kızgın yağa atıp hızlı ateşte kızartın. Ateşi kısıp 5-6 dakika daha pişirin. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:38 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2