![]() |
Fırında Tavuk Graten Fırında Tavuk Graten http://img526.imageshack.us/img526/7...1849small3.jpg Malzemeler: - 1 tavuk - 2 kaşık yağ (margarin) - 2 kaşık un - yarım litre süt - 3- 4 çorba kaşığı rende kaşar - 2 yumurta - tuz ve karabiber Hazırlanışı: Tavuk temizlenir, ocak alevinde alazlanır, yıkanır ve haşlanır. Soğuyunca küçük parçalara ayrılır.Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Süt ilave edilip muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurta ve 2 kaşık rende kaşar peyniri konup karıştırılır.Yağlanmış tepsiye bu sosun üçte biri konup yayılır. Üzerine tavuk eti, onun üzerine de artan sos konup kaşar peyniri rendesi serpilir.Fırında pembe olarak kızartılır. Dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır. Not: yumurta aklarını beze yapmada kullanınız. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:53 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2