tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Tavuk Yemekleri (http://www.tualimforum.com/tavuk-yemekleri/)
-   -   Patates ve Sarımsaklı Piliç Fırın (http://www.tualimforum.com/tavuk-yemekleri/10130-patates-ve-sarimsakli-pilic-firin.html)

Berfin 07.08.08 16:33

Patates ve Sarımsaklı Piliç Fırın
 
Patates ve Sarımsaklı Piliç Fırın

Malzemeler

1 Adet bütün piliç
500 gr tatlı kabak
500 gr patates
10 Diş sarımsak
4 Çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet taze kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz


Hazırlanışı

Kabak ve patatesleri haşlayın.
Kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.
Bütün pilici bir bıçak veya tavuk makası yardımı ile 16 eşit parçaya ayırın.
Geniş bir fırın tepsisine parçalanan piliçleri, haşlanmış tatlı kabak ve patates, soyulmamış sarımsak , kekik, tuz ve karabiberi ilave edin.
Tereyağını eriterek üzerlerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında bütün malzemeler altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:09 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2