![]() |
Mısırlı Piliç But Mısırlı Piliç But Malzemeler 8 Adet piliç kalça 1 Tatlı kaşığı köri 2 Çorba kaşığı sıvıyağ Tuz Sosu için : 2 Çorba kaşığı tereyağı 2 Adet kuru soğan 1 Su bardağı et suyu 200 gr konserve mısır Bir tutam maydanoz 1 Çorba kaşığı taze kekik 1 Çorba kaşığı nişasta Tuz Hazırlanışı Piliç kalçalarını 3 su bardağı suda 15 dakika haşlayın. Sıvıyağ, köri ve tuz ile bir marinat hazırlayıp piliçlerin üzerine kbir fırça yardımı ile sürün. Piliçleri ızgarada ters düz ederek pişirin. Mısırlı sosu hazırlamak için ; soğanları ince ince doğrayın. Bir tavada tereyağını eriterek soğanları pembeleştirin. Mısır, et suyu, tuz ve karabiberi ilave ederek bir taşım kaynatın. Nişastayı 1 çorba kaşığı su ile sulandırdıktan sonra sosa ekleyin. Doğranmış maydanoz ve kekiği ilave edin. Hazırladığınız piliçlerin üzerine mısırlı sos dökerek servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:08 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2