![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri... |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() Kahveli Cevizli Parfe ![]() * 2 Paket Kakaolu Krem Şanti * 3 Paket Kakaolu Piknik Bisküvi * 1 Adet Yumurta * 1 Türk Kahvesi Fincanı (2,5 yemek kaşığı) Şeker * 2 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Granül Kahve * 1 Su Bardağı (kırılmış) Ceviz * 2 Su Bardağı (400 ml) Süt Yapılışı * Bisküvileri ve cevizleri kırın. * 1,5 su bardağı süt ile krem şantiyi çırparak, hazırlayın. * Yarım su bardağı sütün içinde de kahveyi eritin. * Yumurta ve şekeri, şeker eriyip karışım beyazlayıncaya kadar çırpın. (şekerin daha çabuk erimesi için, kabınızın altına sıcak su dolu başka bir kap koyup, çırpabilirsiniz) * Şekerli yumurtayı, sütlü kahveyi, bisküvi ve cevizleri, krem şanti ile birleştirin, iyice karıştırın. * Baton kek kalıbı yada çok büyük olmamak şartıyla, arzu ettiğiniz bir borcamın tabanına iki kat strech film serin. Karışımı kaba boşaltın. Üzerini de strech film ile kapatın. * Buzdolabında 2 yada 3 saat beklettikten sonra, buzluğa kaldırın. En az bir gece yada servis edeceğiniz zamana kadar buzlukta bekletin. Konu AnGeL tarafından (26.11.09 Saat 04:53 ) değiştirilmiştir.. | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
cevizli, kahveli, kahveli cevizli parfe, parfe |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Kayısılı Parfe | Tanem | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 22.05.10 22:27 |
Frambuaz Soslu Parfe | AnGeL | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 01.07.09 20:55 |
Vişneli Parfe | ASYA | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 17.12.08 16:49 |
Krokanlı Parfe | ASYA | Pastalar ve Börekler | 0 | 09.11.08 05:34 |
Kahveli Kek | Güllü | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 02.02.08 21:08 |