Kayısılı Muhallebi
Malzemeler :
1 litre süt
1 su b.toz şeker
1 çorba k.un
1 çorba k.nişasta
1 çorba k.pirinç unu
3 parça damla sakızı
Sosu için:
500 gr. kayısı
1 çay b.toz şeker
Üzeri için:
1 su b.süt
Yeşil fıstık
Hazırlanışı :
Tencereye sütü, toz şekeri, unu, nişastayı, pirinç ununu ve damla sakızını alıp çırparak pişirin. Pişen muhallebiyi fırın kabına dökün. İlk sıcaklığı çıkana kadar bekleyin.
Diğer tarafta kayısıları küp doğrayarak bir tavaya alın. Üzerine toz şekeri ekleyerek kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırmadan pişirin. Pişen kayısılı karışımı muhallebinin üzerine yayın. İlk sıcaklığı çıkınca buzdolabına kaldırarak soğutun. En son üzerine yeşil fıstık serperek servis yapın.