Ananaslı Muhallebi
Ananaslı Muhallebi tarifi - Ananaslı Muhallebinin yapılışı - Muhallebi tarifi
Malzemeler: 4 su bardağı süt ananasli-muhallebi 2 kahve fincanı un 2 yumurta 2 kahve fincanı toz şeker 1 paket vanilya Limonlu jöle 6 dilim konserve ananas Süsleme İçin: 6 dondurulmuş vişne Hazırlanışı: Sütü tencereye alın. Yumurtaları, un ve şekeri ekleyip, tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Vanilyayı ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muhallebiyi ayaklı 6 cam servis kasesine, üzerinde 2 parmak kalacak şekilde paylaştırın. Soğuyunca buzdolabına alıp, donuncaya kadar bekletin. Kaseleri dolaptan alıp üzerlerine 2 parmak kalınlığında olacak şekilde jöleyi ilave edin ve birer ananas dilimi yerleştirin. Ananas dilimlerinin ortasına 1′er tane vişne yerleştirip, buzdolabında donuncaya kadar bekletin. Soğuk olarak servis yapın.