MALZEMELER
www.tualimforum.com Paylaşım Alanınız. 2 yumurta
1.5 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı zencefil
1 çay bardağı dövülmüş fındık
HAZIRLANIŞI
www.tualimforum.com Paylaşım Alanınız. Yumurta ve şeker ,şeker eriyene kadar çırpılır.Süt ve yağ katılarak biraz daha çırpılır.Kabartma tozu ve zencefil katılarak elenmiş un ilave edilir.En son fındıklar eklenir, karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbının her tarafına biraz tozşeker serpilir .(Kekin dışının kıtır kıtır olmasını sağlıyor.)Hazırlanan karışım kek kalıbına dökülür.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir. www.tualimforum.com Paylaşım Alanınız.