![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri... |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() Şam Tatlısı ![]() Malzemeler: 1 1/2 kap yogurt 1 1/2 kap seker 1 yumurta, oda sicakliginda 1 tk vanilya esansi 3 kap irmik 2 yk un 1 tk kabartma tozu Şurup: 4 kap su 4 1/2 kap seker 1/2 limonun suyu, ~2 yk 16 adet badem, kabuksuz veya cam fisitigi 3 Lt. pyrex veya teflon kek kalibi, yaglanmis Yapılışı: Once surubu 15 dakika kadar kaynatin ve sogumaya birakin. Yogurt, seker, yumurta ve vanilya esansini, cukur bir kabin icinde kasik ile karisitirin, seker erisin. Irmik, un ve kabartma tozunu icine ilave edin, karisitirin. Yaglanmis Pyrexe bosaltin. Goz karari 16 adete kesilecegini dusunerek, 16 adet kabuksuz badem veya yer fistigini hamurun uzerine belli araliklar ile yerlestirin. Onceden isitilmis 350 F (175 C) firinda uzeri kizarana kadar, takriben 1 saat 15 dakika pisirin. 16 adet dikdortgen olacak sekilde kesin. Sicak Şam Tatlısınin uzerine soguk serbeti yavas yavas dokun. Tum serbeti cekmeyecek, yaklasik bir kap kadar serbet artacaktir (resim). Şam Tatlısıni servis yapmadan once en az 4 saat bekletin. --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
sam, tatlisi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Düğme Tatlısı Tarifi - Düğme Tatlısı Nasıl Yapılır - Düğme Tatlısı | ASYA | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 2 | 15.01.20 15:16 |
Katmer Tatlısı - Katmer Tatlısı Tarifi - Katmer Tatlısı Yapılışı | Başak | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 08.12.13 00:59 |
Prenses Tatlısı - Prenses Tatlısı Tarifi - Prenses Tatlısı Yapılışı | Okyanus | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 12.07.13 02:05 |
Ayva Tatlısı - Diyet Yemeği Ayva Tatlısı | AnGeL | Diyet Yemekleri | 0 | 21.07.11 00:39 |
Sünger Tatlısı (Yoğurt Tatlısı) | AnGeL | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 31.03.11 23:16 |