tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
İçli Tatlı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
739

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 27.09.08, 02:39   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb İçli Tatlı

İÇLİ TATLI



Malzemeler: (22 adet)

Yarım su bardağı süt
1 yumurta
200g odasıcaklığında margarin
3,5 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 tutam tuz
İç malzemesi:

1,5 su bardağı ceviz içi( fındık, bağdem)
1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti:

4 Su bardağı su
4 Su bardağı şeker
yarım limonun suyu

Yapılışı;

Önce şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve yarım limon suyunu içine katın, karıştırın.
Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltın .Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edesiye kadar ve tüm malzemeler bir top haline gelesiye kadar güzelce yoğurun.(yaklaşık 10 dakika sürüyor)
hamuru 10 dakika dinlendirin.
ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve elinizle biraz açın. Tarçınlı ceviz içi karışımından 1 tatlı kaşığı kadar koyun. Hamurun ağızı kapatıp ters çevirip aralıklı olarak tepsiye dizin. Tepsiyi yağlamaya gerek yok.
önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarınca bir boy daha ufak ve bir tepsiye dizin.
Odasıcaklığındaki şerbet fırından çıkan hamurların hemen üzerine dökülür. 5 dakika sonra tatlılar şerbeti iyi çekmesi için ters çevrilir. 10 dakika kadar sonra tekrar hamurların yüzü çevrilir. Bu şekilde tüm şerbeti çekesiye kadar üzeri kapatılmadan 2 saat kadar bekletilir.
Üzerine hindistan cevizi dökülerek servis yapılır.

Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
tatli, İcli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Tatlı Ye Tatlı Konuş Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Nokia Atasözleri ve Açıklamaları 1 21.06.19 17:52
Tatlı Ye Tatlı Söyle Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Nokia Atasözleri ve Açıklamaları 1 29.11.17 22:06
İçli Köfte Böreği - İçli Köfte Böreği Tarifi - İçli Köfte Böreği Tarifi Yapılışı ASYA Pastalar ve Börekler 0 15.07.14 00:17
Tavuklu İçli Köfte - Tavuklu İçli Köfte Tarifi - Tavuklu İçli Köfte Yapılışı Başak Köfteler-Kebaplar 0 09.12.13 19:36
Rüyada Tatlı Görmek - Rüyada Tatlı Açıklaması ve Yorumu - Tatlı Rüya Tabiri Tarot T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 23.08.12 01:58


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:47 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2