tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Örgülü Tatlı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
799

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 27.09.08, 00:39   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb Örgülü Tatlı

Örgülü Tatlı



Malzemeler

1 Su Bardağı Sıvı Yağ

1 Su Bardağı Erimiş Margarin

1 Su Bardağı Ilık Su (veya portakal suyu)

1 Paket Kabartma Tozu

Alabildiğince Un

1 Çay Bardaği Findık (ceviz de kullanılabilir), dövülmeden

Şerbeti için:

5 Su Bardağı Şeker

5 Su Bardağı Su, 1/4 Limon





Hamur yoğurma kabına yağ ve suyu (veya portakal suyunu) alalım. Unu eleyerek ilave edelim. Kabartma tozunu da katarak yoğurmaya başlayalım. Poğaça hamuru kıvamına gelene dek un ilave edelim. Hamurumuz ne çok katı ne de yağını kusacak kadar yumuşak olsun.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım. Elimizle önce yuvarlayıp sonra yassıltarak elips bir şekil verelim. Ortasına findığı elimizle bölerek bir sıra halinde dizelim. Fındığın kenarlarında kalan hamurun her iki tarafına da bıçak ile 3 kesik yapalım.

Meydana gelen karşılıklı kanatları birbirinin üzerine çapraz şekilde getirerek cevizlerin üzerinde birleştirelim.

Bütün karşılıklı kenarları birleştirerek tatlımızın örgülü bir şekil almasını sağlayalım. Fırın tepsisine tatlılarımızı dizelim. 200 derece fırında altlı üstlü kızarana dek pişirelim. Fırından aldığımızda önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine gezdirelim. Şerbetini emdiğinde servis tabağına dizelim.

Not: Bu tatlıyı, ikram edilmeden bir veya yarım gün önce yapılırsa daha güzel olur. Böylece şurubunu iyice çeker.



Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
orgulu, tatli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Tatlı Ye Tatlı Konuş Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Nokia Atasözleri ve Açıklamaları 1 21.06.19 17:52
Tatlı Ye Tatlı Söyle Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Nokia Atasözleri ve Açıklamaları 1 29.11.17 22:06
Rüyada Tatlı Görmek - Rüyada Tatlı Açıklaması ve Yorumu - Tatlı Rüya Tabiri Tarot T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 23.08.12 01:58
Saç Örgülü Bere Modelleri - Saç Örgülü Bayan Atkıları Berfin Atlı- Bere-Eldiven Örnekleri 1 15.12.11 20:59
Keçi Peynirli Tatlı Tarifi - Keçi Peynirli Tatlı Nasıl Yapılır - Keçi Peynirli Tatlı ASYA Diyet Yemekleri 0 03.12.11 02:16


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:45 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2