![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri... |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() Künefe Malzemeler 200 gr Tel Kadayıf 50 gr Tuzsuz Dil Peyniri 4 Çorba Kaşığı Tereyağı Tereyağından 1,5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın Künefeyi pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin. Uzerine dilimlenmiş dil peynirini koyun. En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek ılık fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Bir yüzü kızaran kadayıfı tekrar yağlanmış tepsiye ters yerleştirerek bu yüzünü de kızartın. İki yüzü kızaran kadayıfı fırından alarak fazla ağdalanmamış soğuk şurubu sıcak künefenin üzerine dökün. Servis yapın. | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
kunefe |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Dil Peynirli Künefe | ASYA | Bayram Tatlıları | 0 | 18.10.10 08:45 |
Kaymaklı Künefe | ASYA | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 18.10.10 08:41 |
Künefe Tarifi | AnGeL | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 14.07.10 23:04 |