![]() |
Ballı Kek Ballı Kek http://i47.tinypic.com/29naxdd.jpg Malzemeler: * 225 g tuzsuz tereyagi (kuplere bolunmus, veya margarin) * 200 g + 2 y.k. bal * 100 g esmer seker * 3 iri yumurta (cirpilmis) * 300 g un * 2 c.k. kabartma tozu Yapilisi: 1. Firini 140 ye ayarlayin ve 20 cm capindaki bir kek kalibini yaglayin. 2. Tereyagini, sekeri ve bali kucuk bir teflon tencereye alip kisik ateste tamamen sivilasincaya kadar isitin. Karisim tamamen eriyip ozdeslesince atesi yukseltip bir dk kadar kaynamaya birakin ve sogumasi icin bekletin. 3. Cirpilmis yumurtagi sogumus balli karisima ekleyip tahta bir kasikla iyice karistirin. Unu ekleyip hepsi tamamen karisincaya kadar cirpin. 4. Keki kaliba boslatio firina verin ve iyice kabarip altin rengini alana kadar (~50 - 60 dk) pisirin. Batirdiginiz kurdan temiz cikiyorsa kekiniz pismis demektir. 5. Pisen keki firinda sogumaya birakin, daha sonra kalibindan cikarip tabakta bir muddet dinlendirin. Geri kalan bali bir kapta isitip pasta fircasi ile kekin uzerine surun. Soguyunca servis yapin. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:51 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2