![]() |
Muzlu Damla Sakızlı Güllaç Muzlu Damla Sakızlı Güllaç muzlu güllaç nasıl yapılır - tatlı tarifleri - güllaç tarifleri - meyveli tatlılar - meyveli güllaç nasıl yapılır http://i46.tinypic.com/4vpafm.jpg Malzemeler : * 1 litre süt * 1 su b.toz şeker * 2 çorba k.un * 2 çorba k.nişasta * 1 yumurta sarısı * damla sakızı Güllaç için: * 8 yaprak güllaç * 5 su b.süt * 1 su b.toz şeker Üzeri için: * muz * yeşil fıstık * nar Hazırlanışı : ilk olarak tatlının muhallebisi hazırlanır. Bunun için tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve damla sakızları konularak pişirilir ve soğumaya bırakılır. Arada bir karıştırılarak soğuyup topaklanması önlenir. Diğer taraftan 5 su b. süt ve toz şeker hafif ılık olana kadar ısıtılır. Güllaçların yarısı teker teker süt ile ıslatılarak tepsiye dizlir. Arada üzerine süt serpilir. Yarısı konulunca soğutulmuş muhallebi üzerine yayılır. Daha sonra tekrar kalan güllaçlar ıslatılarak üzerine yerleştirilir. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılarak 4-5 saat bekletilir. Muz, kivi, nar gibi meyvelerle servis yapılır. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:56 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2