![]() |
İspanyol Keki http://img210.imageshack.us/img210/9...byaeprypf0.gif İspanyol Keki Malzemeler: 8-10 dilim için: 80 gr bitter kuvertür 50 gr limon kabuğu şekerlemesi 50 gr file badem /110 gr un 150 gr marzipan 1 çubuk vanilya 80 gr Ultra Ustam 30 gr tozşeker 6 yumurta sarısı 6 yumurta akı 100 gr kayısı reçeli Üzeri için: 300 gr bitter kuvertür 200 gr marzipan Hazırlanışı: Limon kabuğu şekerlemesi ve 80 gr bitter çikolatayı küçük küçük doğrayın. File badem ve unu ekleyip harmanlayın. Marzipanı küp küp kesin. Çubuk vanilyayı uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Bıçak ucuyla içindeki özü çıkarın. Marzipan, vanilya özü, Ultra Ustam, tozşeker ve 1 yumurta sarısını bir kaba alıp mikserle çırpın. Kalan yumurta sarılarını tek tek ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını mikserle kar halinde çırpın. Yumurta sarılı karışıma sırasıyla yumurta akları ve unlu karışımı ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. 24 cm çapında yuvarlak bir kalıbı yağlayıp un serpiştirin. Kek karışımını kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırının orta katında 45 dakika pişirin. Kalıbı fırından alıp keki soğutun ve kalıptan çıkarın. Kayısı reçelinin 1 çorba kaşığı kadarını ayırıp kalınını küçük bir kaba alın ve kısık ateşte hafifçe ısıtın. Kekin üzerine sürün. 300 gr bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Kekin üzerine ve yanlarına bolca sürün. Çikolata katılaşana kadar bekletin. Marzipanı merdaneyle 2-3 mm kalınlığında açın. Papatya şekilli kalıpla kesin. Ortalarını hafifçe bastırarak çukurlaştırın. Her bir dilimin üzerine bir papatya gelecek şekilde kekin üzerine dizin. Papatyaların ortasındaki boşluklara kayısı reçelini paylaştırın. Dilimleyip servise sunun. http://img232.imageshack.us/img232/9...mage002wg0.gif |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:54 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2