![]() |
Kaysefe Kaysefe http://img137.imageshack.us/img137/4541/kaysefe.jpg MALZEME: Yarım kg kuru erik 1 çay bardağı pekmez 2 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı ceviz HAZIRLANIŞI: Erikleri bol suda 10 dakika kadar bekletin. Ovalayarak yıkayın, süzün. Uzunlamasına yarıya bölerek çekirdeklerini çıkarın. Bir tencereye alın. Üstünü geçecek kadar temiz suyla 1 saat kadar yumuşaması için bekletin. Üzerine pekmezi de dökün. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına alın. Ayrı bir tavada kızdırdığınız tereyağını ve dövülmüş cevizi üzerine gezdirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. NOT: Kaysefeyi kuru kayısı ile de hazırlayabilirsiniz. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:34 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2