![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri... |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() Rumeli Usulü Şekerpare ![]() MALZEMELER 3 su bardağı un 18-20 adet iç fındık (veya iç badem) 1 tutam kabartma tozu Şurup malzemesi : 1.5 su bardağı su 17 yemek kaşığı toz şeker HAZIRLANIŞI Şekeri su ile kaynatın. Biraz koyulaştığında ateşten çekin. Yağı hafif ateşte eritin. Yumurta, kabartma tozu ve un ilavesiyle iyice yoğrun. Ceviz içi kadar parçalara bölüp avuç içinde yuvarlayın. Hafifçe bastınlarak, üzerlerine fındık ya da badem koyun. Bir tepsiyi yağlayıp, şekerpareleri dizin, 170 dereceye ayarladığınız fırında pişirin. Sıcakken üzerine daha önceden hazırladığınız şurubu döküp, üzerini kapatın. Şerbetini çektikten sonra kapağını kaldırılıp servis tabağına koyun. | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
rumeli, sekerpare, usulu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Havuçlu Şekerpare | ASYA | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 18.10.10 08:46 |
Şekerpare | ASYA | Bayram Tatlıları | 0 | 02.12.08 23:17 |
Şekerpare | Güllü | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 27.09.08 02:39 |
Şekerpare | ASYA | Ramazan Yemekleri-Tatlıları | 0 | 20.08.08 11:11 |
Şekerpare | Berfin | Ramazan Yemekleri-Tatlıları | 0 | 07.08.08 14:13 |