![]() |
Kassata Kassata http://img39.imageshack.us/img39/7379/kassata.jpg 4 kişilik gerekli malzeme: 600 gr rikotta peyniri 300 gr hazır kek Yaklaşık 1,5 su bardağı pudra şekeri 200 gr zar şeklinde doğranmış meyve şekerlemesi 100 gr bitter çikolata 2 çorba kaşığı soyulmuş şamfıstı 1 kase taze meyve suyu Süsleme için: 200 gr krema Birkaç adet vişne şekerlemesi veya komposto tanesi Keki 1 cm kalınlığında uzun şeritler halinde kesin. Her bir dilimi meyve suyuna batırıp çıkarın. Derin bir kalıbı ya da cam kaseyi alüminyum kağıtla döşeyin. Kalıbın tamamını ve kenarlarını ıslatılmış kek dilimleriyle kaplayın. Rikottayı süzgeçten geçirin. Şekerle karıştırıp krema kıvamında çırpın. Meyve suyu ya da likörde bekletilmiş meyve şekerlemesi, iri kıyılmış çikolata ve şam fıstığını ilave edin. Hazırladığınız kremayı kalıba dökün. Kaş'ığın sırtı ile düzelterek tüm yüzeye yayılmasını sağlayın. Üzerini kalan kek dilimleriyle kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekletin. Servis tabağına ters çevirip üzerini çırpılmış krema ile döşeyin ve süsleme için ayırdığınız meyve şekerlemesi ile dekore edip servis yapın. Not: Rikotta peyniri yerine, az sütle çırpılmış 1 paket krem şanti ve 1 kutu krem peynir karışımı kullanabilirsiniz. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:58 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2