tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler (http://www.tualimforum.com/tatlilar-kekler-kurabiyeler/)
-   -   Fındıklı Milföy Baklavası (http://www.tualimforum.com/tatlilar-kekler-kurabiyeler/34166-findikli-milfoy-baklavasi.html)

AnGeL 01.07.09 20:48

Fındıklı Milföy Baklavası
 
Fındıklı Milföy Baklavası

http://img233.imageshack.us/img233/2...fybaklavas.jpg

Malzemeler

* 20 adet milföy hamuru
* 5 yemek kaşığı fındık
* 1 yemek kaşığı şeker
* 1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrı)

Şerbeti İçin

* 2 su bardağı su
* 2,5 su bardağı şeker
* 1/2 limon
http://img188.imageshack.us/img188/1...ybaklavas1.jpg
Yapılışı

1. Bir kasede fındıkla şekeri karıştırın. Milföy hamurlarının bir kenarına fındıklı karışımdan bir miktar koyun, rulonun birleşeceği uca fırça yardımıyla yumurtanın beyazından sürün ve rulo yapın.

2. Yaptığınız ruloları 4 parçaya kesin, fırın tepsisine dizin. Tepsideki milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün, 230 - 250 derecede üstü kızarana kadar pişirin.
3. Milföyler pişerken şerbeti hazırlamaya başlayın. Şekerle suyu kaynatın, ocaktan almadan az önce içine 1/2 limonu sıkın. Bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
4. Fırından çıkan sıcak milföylerin üzerine, soğuyan şerbeti dökün. (Bende ve bazı arkadaşlarda pek bir problem olmasa da, sıcak döküldüğü zaman tatlıların hamurlaştığına dair 2 - 3 mail aldım. Sanırım soğuk olduğu zaman dökülmesi daha iyi olacaktır). Soğuyunca servis edin.


http://www.tualimforum.com/nkt.jpg
http://img22.imageshack.us/img22/334...ybaklavas2.jpg


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:25 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2