![]() |
Güllü Dondurma Tarifi - Güllü Dondurma Güllü Dondurma http://i41.tinypic.com/207mag3.jpg Malzeme : 300 gr. kokulu gül yaprağı, 3 bardak pudra şekeri, 200 gr. taze krema, 2 bardak su, 1 portakal, 1 adet vanilya. Yapılışı: 1- Çürük yaprakları ayırdıktan sonra 200 gr. gül yaprağını bir kaba koyun. 2- Bir kap içine 2 bardak pudra şekeri, vanilya ve 2 bardak su koyup şeker eriyene kadar ateşte pişirin. 3- 200 gr. gülü bir tepsiye yerleştirip üzerine kaynar şurubu dökün. http://www.tualimforum.com 4- Bir kapakla kapatıp karışım soğuyana kadar serin bir yerde tutun. 5- Sonra süzülmüş portakal suyunu da ekleyip buzdolabında bekletin. 6- Bu arada kalan şekeri bir başka kap içinde karamela kıvamına gelene kadar pişirip kalan gül yapraklarını tezgaha boşaltıp düzelttikten sonra soğumaya bırakın. 7- Kremayı çırpıp buzdolabındaki karışıma yedirin. 8- Bir kaba yerleştirip birkaç saat buzlukta dondurun. 9- Dondurmayı kupalara toplar halinde servis yapın |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:09 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2