![]() |
Elma Ve Havuçlu İrmik Tatlısı Elma Ve Havuçlu İrmik Tatlısı 2 Adet havuç 4 Adet sert elma 2 Adet portakal 4 Adet yumurta 4 Çorba kaşığı esmer şeker 3 Çay bardağı süt 2 Kahve fincanı irmik 4 Adet yumurta akı 1 Çorba kaşığı margarin Tuz Hazırlanışı * Portakalların suyunu sıkın. * 1 Portakalın kabuğunu rendeleyin. * Havuçları iri rendeleyin. * Elmaları soyup, ince ince dilimleyin ve portakal suyu ile ıslatın. * 4 Adet yumurta ve şekeri krema haline gelinceye kadar çırpın. * Süt, irmik ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın. * Elde ettiğiniz yumuşak hamura havuç rendesini ekleyin. * Yumurta aklarına bir tutam tuz ilave edip, kar haline gelinceye kadar çırpın. * Hamura yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. * Fırın kalıbını yağlayıp, bir kat elma bir kat hamur şeklinde döşeyin. * Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. * Önceden ısıtılmış fırına verip, pişirin. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:53 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2