![]() |
Yeşil Yayla Tatlısı Yeşil Yayla Tatlısı 1 Komposto kasesi dövülmüş antep fıstığı 50 gr ince kıyılmış antep fıstığı 1 Çay bardağı tozşeker 1 Çay bardağı un 5 Adet yumurta 1 Tutam tuz 1 Çorba kaşığı irmik Yarım Çay bardağı sıvıyağ 1 Paket kabartma tozu Şerbeti için: 2.5 su bardağı tozşeker 2 Su bardağı su Yarım limon suyu Hazırlanışı * Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın. * Aklarını bir tutam tuzla birlikte mikserde kar haline gelene dek çırpın. * 1 çay bardağı tozşekeri, yumurta sarıları ile karıştırın. * 1 Çay bardağı unu, 1 Çorba kaşığı irmiği ve sıvıyağı yavaş yavaş ilave edin. * Kabartma tozunu katın. * 1 komposto kasesi dövülmüş antep fıstığını ekleyin. * Kalıbını yağlayın ve hazırladığınız hamuru içine dökün. * 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin. * Bu arada şerbeti hazırlayın. * Bunun için tozşekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın. * Ocaktan alırken içine yarım limonun suyunu sıkın. * Soğutun. * Fırından aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. * Üzerine ince kıyılmış antepfıstığı serpin. * Dilimleyip servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:32 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2