- -
Samsa Tatlısı
(
http://www.tualimforum.com/tatlilar-kekler-kurabiyeler/22799-samsa-tatlisi.html)
Samsa Tatlısı Samsa Tatlısı 200 gr milföy hamuru
Yarım su bardağı dövülmüş badem
2 Çorba kaşığı tozşeker
1 Adet yumurta beyazı
Şerbeti için :
1.5 Su bardağına yakın tozşeker
1 Su bardağına yakın su
Yarım limon Hazırlanışı * Milföy hamurunu 2 milim kalınlığında açın.
* Badem, şeker ve yumurta akını karıştırıp, milföyün içine doldurun.
* Rulo biçiminde sarın.
* Tepsiye alıp, 45 dakika dinlendirin.
* Küçük kesin.
* Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 50 dakika pişirin.
* Fırından çıkardıktan sonra kaynamakta olan şerbeti dökün.
* Soğuduktan sonra servis yapın.
* NOT : Bu tatlının özelliği tatlı sıcakken şerbetinin de sıcak olarak üzerine dökülmesi. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:07 . | |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2