![]() |
Şöbiyet Tarifi • 1 çay bardağı sıvı yağ • 1 su bardağı yoğurt • 1 paket kabartma tozu • 1 kaşık sirke • 250 gr ceviz • 2 yumurta • 5 bardak un Şurubu: • 5 bardak şeker • 3.5 su bardağı su Açmak için: • 300 gr nişasta • Üzerine 300 gr tereyağı Kreması: • 1 su bardağı irmik • 1 su bardağı su • 1 su bardağı fındık veya ceviz içi 1- Bir kaba sıvıyağ, sirke, yumurta konup çırpılır. Yoğurdun içine kabartma tozu konup kaba katılarak karıştırılır. Un ilave edilip iyice özlendirilerek yoğrulur. 2- Hamur ikiye bölünür. Hamurun bir parçası tahta üzerinde uzun rulo yapılıp cevizden büyük parçalara kesilip yuvarlanıp beze yapılır. 3- Hamur parçalan bir kaba dizilerek üzerlerine bol nişasta ile un serpilir. Hamur bezeleri nişastalı un içinde 15-20 dakika bekletilir. Daha sonra tahtada her beze merdane ile tabak büyüklüğünde açılır. 4- Her yufkanın arası bol nişastalanır. Hepsi açılıp üst üste konunca merdane ile hamur kare şeklinde büyütülür. 5- Kare şekline gelen hamur karelere kesilip, her kareye pişirilen kremadan bir kaşık konup üçgen şeklinde kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. 6- Diğer hamurun bezeleri de aynen açılıp içi konup tepsiye dizilir. Kızdırılmış tereyağı kaşıkla şöbiyetlerin üzerine gezdirilir. Şurubu: 5 su bardağı şeker ile 3.5 bardak su bir tencerede kaynatılıp şerbet yapılır. Ilık hale gelince baklava da ılık kıvamdayken şerbet şöbiyetin üzerine dökülür. Kreması: Bir tencerede irmikle su karıştırılıp muhallebi gibi karıştım karıştıra pişirilir. Ateşten alınıp ceviz içi ile karıştırılıp şöbiyette kullanılır. Not: Ceviz katılmadan da yapılabilir. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:33 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2