![]() |
Aşure Malzemeler:
1.Nohut, kuru fasulye, kuru üzüm ve kuru kayısıları akşamdan ıslatılır 2. Aşurelik buğdayı yıkanır ve bir gece önceden 15,20 dk. haşlanır, sabaha kadar demlendirilir. 3. Sabah buğdayı pişirmeye başlanır. 4. Pirinci ıslatıp biraz bekletilir ve kaynayan buğdaya eklenip birlikte pişirilir. 5. Diğer taraftan bakliyatları da düdüklü tencerede pişirilir. 6. Aşurenin başında durmakta fayda var, sürekli karıştırmanız gerekli tahta kaşıkla devamlı karıştırın. ve sıcak suyunuz hazır olsun, buğdaylar suyu çektikçe sıcak kaynar su eklemeye devam edin. 7. Buğdaylar pişip, suyun kıvamı koyulaşmaya başladığında düdüklüde pişmiş olan bakliyatları aşureye ekleyiniz. 8. Hepsi özleşmeye başlayınca, kuru üzüm, kuş üzümü, küp kesilmiş kayısıları, karanfil ve portakal kabuklarını ekleyip pişirmeye devam edin. 9. Hemen ardından şekeri ilave edip eriyene kadar tencerenin başından ayrılmayalım, 10. Şekeri ekledikten yaklaşık 20 -30 dk. Daha kaynattıktan sonra kıvamını almış oluyor, ocağımızı kapatıp aşurenin soğumasını bekleyebiliriz. http://img232.imageshack.us/img232/9...mage002wg0.gif |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:41 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2