![]() |
Baklava Hazırlama süresi: 15 dakika Pişme süresi: 1 saat Malzemeler 2 çay bardağı ince doğranmış badem 2 çay bardağı ince doğranmış fıstık 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı ezilmiş karanfil tozu 1 çay bardağı tereyağı 8 çok ince açılmış yufka Şurup için: 3 bardak şeker 2 çay bardağı su Yarım çay bardağı bal 2 yemek kaşığı limon suyu 2 çay kaşığı vanilya Hazırlanışı Fıstık, badem, tarçın ve karanfili bir kasede karıştırın. Bir tepsiye eritilmiş tereyağı ile yağlanmış 2 yufkanızı yayın. Üzerine malzemenizi serpin. Yufkaları yağlayıp 2'şer kat yufka ve aralarda malzeme koyarak 4 kat tamamlayın. Yufkayı en üst katta bıçakla istediğiniz ölçüde karelere kesin. Kalan tereyağını da en üste döküp 1 saat kadar fırında pişirin. Üzeri kızarınca fırından alıp soğutun. Bu arada şeker, bal ve suyu 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp limon suyunu ilave edin. Sıcak sosu, soğumuş baklava hamurunun üzerine döküp emmesini bekleyin. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:18 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2