![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Soslar Yemekleriniz için lezzetli sos tarifleri... |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() ![]() ŞATOBRİYAN SOS MALZEME ; 1 LİTRE 50gram Arpacık soğan 50 gram Mantar bölünmüş 2 Adet defne yaprağı 1 Dal fesleğen 200 ml Beyaz şarap 1 litre koyulaştırılmış et suyu 100 gram tereyağı 1 Çay kaşığı tuz 1 Çimdik karabiber YAPILIŞI ;İnce kıyılmış arpacık soğanı, mantar parçaları,defne yaprağı,taze fesleğen ve beyaz şarabı derin bir tavaya koyup 2/3 ‘ü kalıncaya kadar çektirin.Koyulaştırılmış et suyunu ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin.Oluşan kefi alın.İnce bir süzgeçten geçirip süzün.Tereyağını katıp karıştırın.Tuz ve karabiberini ilave edip sosu tamamlayınız. NOT ; BU SOS IZGARA BONFİLENİN YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR ![]() ![]() ![]() | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
satobriyan, sos, şatobriyan sos, şatobriyan sos hazırlanışı, şatobriyan sos nasıl yapılır, şatobriyan sos tarifi, şatobriyan sos yapılışı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |