![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri... |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() Hintpare ![]() 8 kişilik Pişirme Süresi:30 dk Hazırlama Süresi:30 dk Hintpare malzemeleri 250 gr margarin (oda sıcaklığında) 2 yumurta 1 paket vanilya 1 su bardağı hindistan cevizi 1 paket kabartma tozu 1.5 su bardağı unŞerbeti için 3.5 su bardağı toz şeker 3.5 su bardağı su Yarım limonun suyu Hintpare hazırlanışı Hintpare: Toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Oda ısısında yumuşatıllmış margarin, yumurta, vanilya ve hindistan cevizini karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve hafif yağlanmış tepsiye dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine dökün. Bir saat dinlendirip servis yapın. Servis yapmadan önce isteğe göre tatlının üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz. Hintpare artık hazır, afiyet olsun. | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
hintpare |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |