![]() |
Bahar Salatası http://img513.imageshack.us/img513/7...1si3ym5za8.gif Bahar Salatası malzemeler : yarım kilo ayıklanmamış taze bezelye-kabukları gidince doğal olarak miktarı azalıyor. 2 avuç sultani bezelye - küçük ve narin olanlarından 6-7 adet küçük boy taze patates 2 avuç taze nane yaprağı 4 adet yeşil soğan 2 adet yumurta sızma zeytinyağı yarım limon taneli hardal tuz tarif: Patatesleri yıkayın ve 45 dakika kaynar suda haşlayın. Süzdürün üstüne 2 yaprak kağıt havlu örtün , kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın. Kabuklu taze bezelyeleri ayıklayın. Sultani bezelyelerin uçlarındaki kılçıkları kesin. Her iki bezelyeyide tuzlu kaynar suda 5-6 dakika haşlayın , süzdürün ve rengini kaybetmemesi için buz gibi suyun altından geçirin. Patateslerin kabuklarını soyun , dilimleyin , büyükçe bir salata kasesine koyun. Üzerine süzdürdüğünüz bezelyeleri , taze nane yapraklarını , ince ince doğradığınız yeşil soğanları ekleyin. Başka bir kasede hardalı , zeytinyağını , limonu , tuzu iyice çırpın ve salatanın üzerine döküp , sos her yere bulaşana kadar karıştırın. Yumurtaları su kaynadıktan sonra 10 dakika haşlayıp , soyun ve dilimliyerek salatanın üzerinde servis yapın. Bu salatanın üzerine ton balığıda ekleyebilirsiniz. http://img232.imageshack.us/img232/9...mage002wg0.gif |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:48 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2