![]() |
Peynirli Helva Peynirli Helva http://img7.imageshack.us/img7/6039/peynirlihelva.jpg Malzemeler: 2,5 bardak irmik 600 gr tuzsuz helva peyniri 125 gr tereyağı 3 bardak şeker 4.5 bardak su Yapılışı: Büyük boy herhangi bir tencerede 125 gram tereyağı orta ocak ateşte eritilir (ev yapımı ya da hazır olabilir). Eriyen tereyağına 2,5 bardak irmik eklenir ve ezerek kavrulmaya başlanır. İrmikler kavrulana kadar bu işlem yapılır. (Bu işlem ortalama 10 dk sürer) Diğer bir tencerede 3 bardak şekere 3 bardak su konularak şerbet hazırlanır. Yüksek ocak ateşinde karıştırılarak tam kaynamadan altı kapatılır. Şerbet diğer bir tencerede olan irmiğin içerisine dökülür ve kapağı kapatılarak suyunu çekmesi beklenir. Suyunu çeken irmiğin içerisine yıkanmış ince dilimler halinde doğranmış helvalık peynir eklenerek karıştırılmaya başlanır. Peynir irmiğin içerisinde eriyince servise hazır konuma gelmiştir ve böylece ocağın altı kapatılır. Tatlımızın ortalama yapılış süreci 25 dakikadır. Ortalama 4-6 kişilik servis edilir. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:08 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2