![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Ramazan Yemekleri-Tatlıları Ramazan Yemekleri Tatlıları Tarifleri |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() ![]() Cevizli Baklava Malzemeler 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 yumurta 1 çay bardağı su 1 su bardağı nişasta 1 su bardağı pirinç unu 250 gr tereyağı 350 gr çekilmiş ceviz Şerbet için: 5 su bardağı tozşeker 3.5 su bardağı su Yarım limonun suyu Hazırlanışı 1 Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın. Suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin 2 Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın. Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın. Tezgâhı unlayın, her bezenin üzerine nişastalı pirinç unu serperek 8-10 santim çapında açın 3 Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın. Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin ve 20 dakika dinlendirin 4 Fırın tepsisini yağlayın. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Birinci gurup yufkayı tepsiye yayın. Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı gezdirip ceviz serpin. İkinci gurup yufkayı üzerine yayın. Eritilmiş tereyağı gezdirip ceviz serpin ve son yufka gurubunu yayın. Baklava şeklinde dilimleyin. Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin. 5 Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın 6 Şerbeti hazırlamak için; Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine dökün. Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin -ŞEFTEN: Baklavaya dair * Baklava yaparken başarılı olmanın ilk anahtarı taze ve kaliteli malzeme kullanmaktır. * Hamur bezelerini açarken tezgâhı ve ellerinizi sık sık unlamanız gerekiyor. * Şerbetin sıcak, baklavanın soğuk olması çok önemli. * İç malzeme olarak Antep fıstığı, fındık, susam da kullanabilirsiniz. * Kıvamında bir baklava piştikten sonra altın rengini almalı. Yediğinizde ağzınızda erimeli --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
baklava, cevizli, cevizli baklava tarifi, cevizli baklava tarifi malzemeleri, cevizli baklava tarifi nasıl yapılır, cevizli baklava tarifi tarifi, cevizli baklava tarifi yapılışı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Cevizli Ege Bölgesi Sanayi Odası İlköğretim Okulu Kiraz İzmir - İzmir Kiraz Cevizli E | Pelince | Anaokulu - İlköğretim | 0 | 19.05.14 19:00 |
Cevizli Portakal Tatlısı Tarifi - Cevizli Portakal Tatlısının Yapılışı | ASYA | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 07.04.13 13:48 |
Rüyada Baklava Görmek - Rüyada Baklava Görmek Açıklaması ve Yorumu - Baklava Rüya Tab | Tarot | A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri | 0 | 20.03.13 00:57 |
Pudingli Baklava - Pudingli Baklava Tarifi | ASYA | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 06.08.12 02:39 |
Hazır Yufkadan Cevizli Baklava | ASYA | Ramazan Yemekleri-Tatlıları | 0 | 04.08.11 11:33 |