![]() |
Zeytinyağlı Dolma Tarifi Zeytinyağlı Dolma Tarifi Malzemeler. 2 Su bardağı pirinç (Her biber için 1 çorba kaşığı pirinç hesaplayınız) 1 Su abrdağı zeyrinyağı 7 Adet soğan 1 Çorba kaşığı çam fıstığı 2 Çorba kaşığı kuş üzümü Yarım demet maydonoz-dereotu 1 Avuç kuru nane 2 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı tarçın -yenibahar-karabiber-şeker 1 Limon Yarım kg. yaprak (750 gr.biber veya patlıcan veya 1 orta lahana) Yapılışı: *** Soğan rendelenir,maydanoz,dereotu sapları ince doğranır.Fıstıkla beraber zeytinyağ ile hafif pembe kavrulur. *** Ayıklanıp yıknmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir. *** İki bardak sıcak su konup orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.10-15 dakika kapak kapalı olarak buharı ile demlendilir. *** İnce kıyılmış maydanoz,dereotu,ufalanmış nane,temizlenmiş üzüm tarçın,yenibahar,karabiber,tuz,şeker,limon suyu konup karıştırılır. *** Hazırlanan sebzeye doldurulur veya sarılır.Tencereye dizilip 2 bardak sıcak su konur.Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağ gezdirilir. *** Soğuyuncaya kadar kapak aralık tutulur.(Kurumaması ve parlak olması için) *** Tabağa dizilip,limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir http://img81.imageshack.us/img81/2091/212xp4.gif |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:18 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2