![]() |
Gül Tatlısı http://img359.imageshack.us/img359/4...tatlisiwc9.jpg Gül Tatlısı Malzemeler: 2 su bardağı iri boy İrmik 1 su bardağı sıvı yağ 2 yumurta 1/2 paket Margarin oda sıcaklığında Aldığı kadar un 1 su bardağı ceviz 1 su bardağı Şeker 1 su bardağı Yoğurt 1 paket Kabartma Tozu 1 paket Vanilya ŞURUB İÇİN3 su bardağı Şeker 3,5 su bardağı Su 1/2 Limonun Suyu Yapılışı: Sırayla erimiş margarin,sıvı yağ,yumurta,yoğurt ve irmik karıştırılır. Kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır.Hazırlanan hamur merdaneyle 5mm. kalınlığında açılır. Su bardağıyla açılan hamurdan yuvarlak kesilir.Yuvarlakların dört kenarı bıçakla çıtlatılır. Ortasına ceviz konur, gül şekli verilecek şekilde karşılıklı iki tarafı içeri doğru, diğer iki tarafı da dışa doğru kıvrılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de 25-30 dakika pişirilir.Fırından çıkarılarak ılık şurubun içine atılır. Şurubunu çekince servis yapılır. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:29 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2