![]() |
Havuçlu Mozaik Pasta Havuçlu Mozaik Pasta 7 adet orta boy havuç 1 su bardağı tozşeker 3 paket (175’er gramlık) pötibör büskivi Yarım paket oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı Yarım su bardağı krema Yarım su bardağı çekilmiş ceviz 1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 1 paket vanilya Bir tutam tarçın Üzerine: 5 çorba kaşığı çekilmiş ceviz 2 adet küçük boy çubuk tarçın 2-3 parça yarım ceviz içi 1 dal melisa (aromatik bir bitki) Yapılışı HAVUÇLARI rendeleyip bir tencereye alın. Üzerine tozşeker ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Diğer taraftan bisküvileri küçük parçalar halinde kırıp geniş bir kaba alın. Üzerine havuç, tereyağı, krema, ceviz, rendelenmiş portakal kabuğu, vanilya ve tarçın ilave edip karıştırın. Dikdörtgen bir kalıbı iki kat yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız harcı içine yerleştirin. Buzdolabında 4 saat bekletin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına aktarın. Üzerine çekilmiş ceviz serpin. Ceviz içi, çubuk tarçın ve melisa ile süsleyerek servis yapın. Nİlgün Günyol |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:42 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2